Suomen paras uimaseura Simmis ja HULA yhteistyöhön

Neljännen kerran peräkkäin SM-uintien seurapistekilpailun sekä mitalitaulukon ykköspaikan napannut Simmis on solminut yhteistyön Urhea-kampukselle nousevaan Urhea-halliin muuttavan HULA:n eli Helsingin Urheilulääkäriaseman kanssa. Sopimus on tässä vaiheessa voimassa kesäkuun 2022 loppuun.

Simmiksen uusi päävalmentaja Kristiina Mäkinen on luonnollisesti iloinen taas yhden tärkeän palasen asettumisesta erinomaisesti kohdilleen.
– Valmennuksen on tärkeä tietää, että kovaa ja tavoitteellista harjoittelua on turvallista toteuttaa. Urheilijan terveystarkastus toimii ennaltaehkäisevänä ja säännöllinen terveyden seuranta on isossa roolissa, kun haetaan huipputuloksia. HULA:n ammattitaitoon ja lajituntemukseen on helppo nojata. 

HULA ylläpitää ja kehittää terveys-, lääkäri-, testaus-, ja asiantuntipalveluita Simmiksen uimareille, tarjoten Simmiksen lisenssin omaaville uimareille oman hinnaston palveluistaan.
HULA tarjoaa yhteistyötä sekä uimareiden terveyttä ja harjoittelua tukevia asiantuntijaesityksiä kaksi kertaa vuodessa sekä uimareille ja valmentajille mahdollisuuden suorituskykytesteihin ja liikuntafysiologin konsultaatiopalveluihin yleisesti harjoitteluun liittyen. 

HULA:n johtaja Juha Peltonen näkee uudessa tilanteessa valtavasti mahdollisuuksia.
– Uskomme, että olemme aivan uuden ja huikean mahdollisuuden äärellä toteuttamassa yhteistyötä valmennuksessa, asiantuntijatoiminnassa, palvelutoiminnassa, opetuksessa ja tutkimuksessa. 
– Näemme Simmiksen kanssa solmitun yhteistyösopimuksen tärkeänä ja molemminpuolista arvoa tuottavana asiana. Simmis on merkittävä toimija suomalaisessa uinnissa ja yhteistyö kanssanne on meille hyvin mieluinen asia. Omalta osaltaan HULA tarjoaa asiantuntijuutta ja palveluita urheilun, liikunnan ja terveydenhuollon tarpeisiin mm. vastaanottojen, terveystarkastusten ja muun asiantuntijatoiminnan kautta. Tarjoamme palveluitamme monenlaisille urheilijoille ja liikkujille tai vasta liikuntaharrastuksen aloittamista suunnitteleville. 

HULA:n kohderyhmiä ovat:
1) Kilpa- ja huippu-urheilijat, joiden terveydenhuoltoon ja valmentautumisen tukitoimiin tarjoamme osaamistamme.  Tämän alueen keskeisenä toimena on luoda SIMMIKSEN uimareiden terveyspolku. Siinä uimarin eri ikävaiheissa huolehditaan asianmukaisista urheilijan terveystarkastuksista, joiden tavoitteena on ennaltaehkäistä  mm. sairastumisia ja urheiluvammoja;  

2) Kuntoliikunnan harrastajat ja arkiliikkujat, jotka kaipaavat moniammatillista asiantuntijatukea harrastuksensa suunnitteluun, tai joiden liikuntaharjoittelu on keskeytynyt sairauden tai loukkaantumisen vuoksi; 3) Potilaat ja kohonneen terveysriskin henkilöt, joiden sairauksien diagnostiikassa, hoidossa ja ennaltaehkäisyssä liikunnalla on keskeinen asema. 

HULAN:n palveluista saa tietoa nettisivuilta www.hula.fi tai soittamalla 09–4342 100. SIMMIS-yhteistyön operatiivisena vastuuhenkilönä HULA:ssa toimii Julia Järvimäki (LL, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri) ja yhteyshenkilönä Juha Peltonen (LitT, dos., johtaja).