Toukokuun tiedote

Kevätkokous
Simmiksen kevätkokous pidettiin 28.4.2021 Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Kokouksessa esiteltiin sääntömääräiset asiat kuten hallituksen vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2020. Esityslistan mukaiset asiat hyväksyttiin yksimielisesti ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus vuodelta 2020.

Korona
Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan osalta rajoituksia puretaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä erikseen päätettävällä tavalla. Helsinki omalta osaltaan toimeenpanee pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä 20.4.2021 ja 27.4.2021 tehdyt linjaukset:
· 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta on mahdollistettu ulkotiloissa rajoitetusti. Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat pidetään kuitenkin yhä kiinni (WC-tilat auki). Myös
muut kuin liikuntaharrastukset ovat mahdollisia ulkotiloissa.
· 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan myös sisätiloissa 3. toukokuuta alkaen rajoitetusti.
· Lähikontakteja tulee välttää harjoittelun aikana. Harjoittelu on toteutettava niin että lähikontaktit on tosiasiallisesti mahdollista välttää ja ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan.

Valmentaja ovat tänään torstaina saaneet tiedon valmennusvuoroista. Jokaisen ryhmän valmentaja tiedottaa ko. ryhmän harjoitusvuorot viimeistään perjantain 30.4.2021 aikana. Tämä viikko jatkuu jokaisella ryhmällä vielä aiemmin laaditun ohjelman mukaisesti. Ensi viikolla käynnistyvässä sisäharjoittelussa on erittäin tärkeää huomioida, että jokaisen yli 12-vuotiaan on käytettävä maskia (poislukien suihku ja uima-allas). Harjoittelu altaassa edellyttää ennakkoilmoittautumisen harjoitteluun. Jos ilmoittautumista ei ole MyClub -järjestelmään tehty, harjoituksiin ei voi osallistua. Valmentajat tarkentavat vielä hallikohtaiset toimintaohjeet.

Nykyiset rajoitukset eivät mahdollista vielä yli 20-vuotiaiden harjoittelua sisätiloissa. Tiedotamme asiasta heti, kun rajoitukset mahdollistavat harjoittelun.

Helatorstai 13.5.2021
Kaikki uimahallit ovat suljettu, joten harjoituksia ei pidetä helatorstaina 13.5.2021.

Olympiakomitean urheiluvanhempainilta 18.5.2021
Kun nuori urheilija päättää lähteä tavoittelemaan urheilu-unelmiaan, ovat myös vanhemmat uuden edessä. Heidän roolinsa nuoren urheilijan rinnalla on keskeinen monessa suhteessa. Koko Suomen urheiluvanhempainilta tarjoaa tukea vanhemmille siihen, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulevat suoritettua.
Lisää infoa aiheesta tästä linkistä: https://www.olympiakomitea.fi/2021/03/25/koko-suomen-urheiluvanhempainillassa-ruoditaan-vanhempien-rooleja-nuoren-urheilussa/?fbclid=IwAR0e9fkImaI-pPg4IExZLKDuV0dyqxkqXk8xXGJ_eXWNxrpWBintzDevm74
Verkkolähetykseen pääset tästä linkistä: livekatsomo.fi/urheiluvanhempainilta

Toimitsijakoulutus
Simmis järjestää 1.- ja 2. -luokan toimitsijakoulutuksen 22.5.2021. Koulutuksen toteutustapa ilmoitetaan lähempänä pidettävää ajankohtaa. Todennäköisesti koulutus pidetään hybridi-versiona (lähi- ja etäkoulutuksena). Toimitsijakoulutukseen kuuluu osana HSS Cup 2 -kisan toimitsijana oleminen yhdessä kokeneempien toimitsijoiden kanssa. Kilpailutoiminnan jälleen käynnistyessä kaikkien uusien ja vanhojen vanhempien osallistuminen koulutukseen on erittäin arvokasta. Mukaan tarvitaan kaikkia simmisläisiä, lajin parissa uusia ja vanhoja toimijoita! Tämä on myös hyvä tilaisuus uusia vanhentunut tai vanhentumassa oleva toimitsijakortti.

HSS Cup
Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämän vuoden HSS Cup 2 pystytään järjestämään 23.5.2021. Kisat uidaan Mäkelänrinteen uintikeskuksessa ja käytännönjärjestelyt koronan osalta ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Aikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

Uimarin nimen näkyvyys kotisivuilla
Simmiksen -kotisivuilla (https://www.simmis.fi/) kilpauinti/harraste -> ryhmät -osiossa näkyy tällä hetkellä niiden uimareiden nimet, jotka ovat hyväksyneet nimensä näkymisen kotisivuilla MyClub -järjestelmän kautta. Jos haluat nimesi näkyviin näkyviin kotisivuilla, toimi seuraavasti:
1) Kirjaudu järjestelmään
2) Klikkaa omaa nimeäsi ja valitse Omat tiedot
3) Valitse Omat tiedot -palkista Tietosuoja
4) Klikkaa kohtaa Muokkaa
5) Valitse perustiedoista etunimi ja sukunimi ja vaihda ne kohdasta Ei sallittu kohtaan Julkisesti.
6) Vieritä sivua alaspäin ja paina Hyväksy -painiketta.

Samuli Aalto uusiin haasteisiin
Simmiksen nuorten valmennuspäällikkö Samuli Aalto siirtyy uusiin tehtäviin kesän aluemestaruusuintien jälkeen. Kisataan kausi ensin loppuun ja sen jälkeen toivotamme Samulille onnea uuteen tehtävään!