Uutta osaamista Simmiksen kuivaharjoitteluun

Edustusryhmän valmentajatiimi vahvistuu tammikuun puolivälin jälkeen, kun Roy Rantalainen aloittaa valmentajana Simmiksessä. Royn tehtäviin kuuluvat edustusryhmän valmennustiimin mukanaolon lisäksi erityisesti kilparyhmien kuivaharjoitusten suunnittelu ja seuranta.

Simmis pyysi Royta vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta voisimme tutustua häneen hiukan paremmin. Lue alta lisää Royn uinti – ja valmennustaustasta.

Kerro itsestäsi lyhyesti (perhe, harrastuksia), aiempi työhistoria ja millainen henkilö olet.
Olen kasvanut valtaosan elämästäni uimahallilla itse altaanpohjaan kaakeleita tuijotellen Lappeenrannassa, josta myös kotoisin. Tällä hetkellä asustan Espoossa noin vuoden ajan fysioterapeutin työtä tehneenä. Oman uintiuran jälkeen kaikkiaan seitsemän vuotta uintivalmennusta eri puolilla Suomea tätä ennen mittarissa. Matkaan myös tarttunut kouluttautumista liikunnanohjauksesta, valmentajan ammattitutkinto ja fysioterapeutin tutkinto viimeisimpänä. Harrastan aktiivisesti kuntosalilla käyntiä ja luonnossa liikkuminen on kivaa puuhaa. Pidän itseäni helposti lähestyttävänä ja huonon huumorin taitajana.

Miksi Simmis?
Simmis ja hössöt niminä jo pelkästään edustavat itselle vahvoja perinteitä, hienoa seurahenkeä sekä menestymisen kulttuuria. Upea mahdollisuus, upeat puitteet ja hieno haaste päästä työskentelemään aitiopaikalla suomalaisen urheilu- ja uintikulttuurin parissa.

Millainen valmentaja on Roy Rantalainen?
Miehestä on tullut ajan saatossa enemmän kokonaisuutta miettivä valmentaja kuin yksityiskohtia. Haluaa ymmärtää urheilijaa ja olla antamassa eväitä kunkin urheilijan omalle polulleen. Kannustava, vaativa mutta reilu.

Mitä asioita pidät tärkeänä valmennuksessa?
Vuorovaikutus ja molemminpuolinen luottamus urheilijan ja valmentajan välillä, kokonaisuuden huomiointi niin fyysisen ja henkisen kuormituksen kuin urheilijan ominaisuuksien ja luonteenpiirteiden mukaan. Arjen perusasioiden laadukkaasti tekeminen, joka on lopulta tie eteenpäin menemiseen.

Mitä odotuksia sinulla on uudesta tehtävästäsi?
Odotan innolla, että pääsen tutustumaan urheilijoihin sekä työskentelemään edustusryhmän valmennustiimissä ja mahdollisuutta olla luomassa kokonaiskuvaa seuran kuivaharjoittelun osalta.

Mitä terveisiä haluat lähettää simmisläisille?
Nähään hallilla!

Simmis toivottaa Royn lämpimästi tervetulleeksi!