Vilma Oura teki Suomen ennätyksen – kahdesti!

Israelin Netanyan nuorten EM-uinnit ovat alkaneet Simmiksen Vilma Ouralle Suomen ennätysvauhdissa.

Vilma Oura passitti historiaan Anu Koiviston 19 vuotta vanhan Suomen ennätyksen 200 metrin selkäuinnissa NEMien alkukilpailussa. Uusi SE 2.13,55 ei ehtinyt kauan vanhentua kun illan semifinaalissa Vilma jatkoi hyviä suorituksiaan ja uusi nuorten ja aikuisten SE-aika on nyt 2.13,43. Aika oikeuttaa finaalipaikkaan kuudennelta sijalta. Finaali uidaan torstaina 29.6.2017.

Vilma Ouran valmennuksesta vastaava Simmiksen päävalmentaja Matti Mäki tiesi Vilma Oura olevan kovassa kunnossa. ”Tämän päivän uinnit olivat taktisesti onnistuneita” Matti Mäki  kertoo. ”Vilma on rautainen kilpailija ja päivän suoritukset antavat luvan odottaa myös muista lajeista (50 ja 100 su ja 50 pu) hyviä aikoja.”

Simmiksen Hanna Kareinen teki myös hienoa työtä. Swim offien kautta viimeisen semifinaalipaikan omalla ennätyksellään 32,22 aikaan 50 metrin rintauinnissa napannut Kareinen oli semifinaalin 14.  Hannan aika lähentelee jo Jenna Laukkasen nuorten Suomen ennätysaikaa, joka on 32,11. Hannan valmentaja legendaarinen Thomas ’Tuffis’ Lindholm oli ylpeä suojatistaan.